“Kalau kita sukakan seseorang . jangan beritahu si dia . Nanti Allah kurangkan rasa cinta padany . Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu siapa jodoh kita.”

Friday, June 24, 2011

Dream !

FYI ! . saya mahukan awak boleh . saya suka sangat dengan awak . kalau saya dapat awak saya akan sayang awak jep . saya tak akan pandang yang lain . believe me . GUESS what ?

Hmm haa mesti fikir lain kan . mentang mentang saya sudah single sekarang nie an . mesti kamu semua fikir lain kan kan kan :D Entry saya kali ni saya mahu kongsi dengan anda semua apa yang saya mahukan selama ni ^^ . antara yang saya nak yang nieee

.
.
.
Firstly . i want this gadjet . BLACKBERRY !


sebab saya nak benda ny dia multifuction yang ada dekat benda ny . so that s why i want this . mesti bestkan bila touch dia . bila type mesej mesti stlye an . dulu saya ada hfon E63 . type dia best . tapi sayang hfon saya yang tuh hilang hmmm . okaylah jangan cerita yang tuh lagi okay . nanti saya nangis :( . Ouh okay kita cerita balik pasal benda ny lagi . nanti bila saya dapat ny saya rasa saya happy sangat sebab memiliki BLACKBERRY . dan saya tak kan beli yang lain . BLACKBERRY ny smart gila . diguna untuk kaum perempuan dan kaum lelaki juga tak kira usia . hmm . nanti bila saya dapat BLACKBERRY ny nanti boleh lah saya text dengan family saya . call family saya kan . dan kalau lah best kalau saya ada future BF haha . tuh kalau ada lagi best gak . boleh text dengan dia hari hari kan :P

Insya allah kalau saya ada rezeki saya , saya akan beli BLACKBERRY ny satu dan saya akan guna SIMKAD baru dengan number baikk punya :P haha . mana tahu lepas saya GRAD dip nanti atau saya kerja or elaun saya , saya kumpul sikit sikit bila dah cukup saya akan belinya . saya akan beli guna duit saya . BLACKBERRY awak tunggu saya ya . suatu hari nanti saya akan beli awak punya . sabarlah sayangg :)


ANDA nampak tak picture BLACKBERRY kat atas tuh yang warna pink tuh . ny kalau my BFF nampak ny si ATIEN dan HUDA nampak dia suka . sebab mereka berdua OBSESSS dengan warna PINK . :p Ny kalau saya dapat yang warna pink uh dan kat belakang saya nak letak nama saya . LIYANA SAYANGG . fuhhh ya this my dream diorr .


Kedua saya mahukan jam tangan jenama GUESS !




CANTIK ! tak . cantikkan design dia sebab tuh saya suka . ny baru dia punya model jep . kalau dah beli dah pakai fuh tentu nampak sweet jep kan . pergi mana mana saya mesti nak ada jam di tangan saya . dia penting bagi saya , saya pakai jam yang murah jep sekarang ny . nanti bila dah ada duit saya akan beli nya . dan di pakai di tangan saya ny . wahh nampak sweet jep :p cehwahh demand seyh kau yana . ny kalau tali jam dia warna merah lagi nampak cantik . saya kalau pakai jam tangan warna pink,kuning,biru mesti tak kena dengan tangan saya . hmm kalau merah nampak cantik sikit . Mesti mahalkan harga dia . hmm bila lah agaknya kan :( Ha sabalah yana . mana tahu tetiba my future BF bagi present masa birthday an . nak nak pulak jam yang saya nak di hadiahkan kepada saya . pegh pegh tak saba tak saba tak saba ny haa . Insyallah kalau saya ada future BF :P hee



Ketiga pula saya nak ny Handbag Lv !



HANDBAG ! of course semua wanita nak handbag kan sebab ia kegunaan harian kan . banyak banyak jenama saya suka jenama ny . walaupun nampak macam selera orang tua an :D tapi design dia semua nampak cantik saya sukakannya . nanti bila saya dah beli dia saya akan bawa dia pergi kemana mana . dan saya akan letakkan BLACKBERRY saya di dalamnya . fuhh nampak sweet kan . saya akan beli awak okay .




Keempat saya nak CANON !




Saya dah lama idamkan awak , cuma saya tak xde duit jep untuk beli awak . akaun saya tidak mencukupi untuk beli awak dear :( hmm . sabar ye saya pasti akan beli awak .IMPIAN saya bila dah dapat awak saya akan snap gambar yang cantik cantik . dan saya akan gunakan awak untuk menyimpan memory yang terindah buat saya . saya akan gunakan awak bila saya keluar . saya akan sayang awak . saya akan jaga awak :) Insyallah satu hari nanti saya akan dapat awak jugak aminn~




dan yang Terakhir ialal TOYOTA VIOS !







Benda ny wajib saya akan beli sebab ia kegunaan harian , dia bawa saya kemana nak saya nak . benda ny akan saya beli bila saya dah tamat IJAZAH dan dapat kerja bagus . duit saya dah cukup saya akan beli nya sebelum saya guna awak saya akan beli kereta biasa jep dulu iaitu MYVI yang terbaru uh yang trademark dia LAGI BESTT haha . lagi best wohooo hahaha . lagu dia best :P .

Bila saya dapat kereta ny saya akan bawa family saya jalan jalan . dengan kereta baru saya . saya dah lama tanam impian dari saya umur 12 tahun bila saya dah besar nanti saya nak guna kereta ny . insyallah .. dan saya nak nanti saya boleh hantar mak dan ayah saya pergi check up dengan hospital hantar mak guna kereta baru ny kan dan mana tahu nanti saya boleh duduk dekat sebelah my future husband drive an . dan bila kereta dia saya pulak yang drive . wahh sweetnya . agak agak bila lah tuh kan maybe tunggu lagi 10 tahun kot baru saya dapat awak hmm . insyalllah mudah mudahan impian saya untuk dapat kereta TOYOTA VIOS ny tercapai satu hari nanti . amin ~


Ha okaylah itu saja yang saya nak kongsi dengan anda barang yang saya nak .







p/s : Tanamkan lah impian anda insyallah satu hari nanti akan dapat begitu jugak dengan saya . Insyallah amin ~


Thank You For Reading . XOXO! :)

9 comments:

  1. ckp sini. hahaa. oke, huda baru bli beg dan kasut baru. ahahahaa :P

    ReplyDelete
  2. HAHAHA alaa ny y jeles ny waduh waduh :D . mesti warna pink lah tuh an :P

    ReplyDelete
  3. eh tak tak. kali ni takd terpikat dgn colour pink. sbb design yg kureng menarik. warna putih. hahahhaaaa ...

    ReplyDelete
  4. hehehe , putih nampak kemas dear :)

    ReplyDelete
  5. tu tu tu,..yang pink tu.. blckberry mine tooo.. nak jgk...uwaaaaa...kumppul duit yok.. haih.

    ReplyDelete
  6. ana : jum jum kita kumpul duit sama sama :P

    ReplyDelete
  7. yana yana .... ana ana... hahahha ^_^
    jam pink. phone pink. by the way the thing is mine oke. hahahaaa.
    perasan buat seketika ^_^

    ReplyDelete

Friday, June 24, 2011

Dream !

FYI ! . saya mahukan awak boleh . saya suka sangat dengan awak . kalau saya dapat awak saya akan sayang awak jep . saya tak akan pandang yang lain . believe me . GUESS what ?

Hmm haa mesti fikir lain kan . mentang mentang saya sudah single sekarang nie an . mesti kamu semua fikir lain kan kan kan :D Entry saya kali ni saya mahu kongsi dengan anda semua apa yang saya mahukan selama ni ^^ . antara yang saya nak yang nieee

.
.
.
Firstly . i want this gadjet . BLACKBERRY !


sebab saya nak benda ny dia multifuction yang ada dekat benda ny . so that s why i want this . mesti bestkan bila touch dia . bila type mesej mesti stlye an . dulu saya ada hfon E63 . type dia best . tapi sayang hfon saya yang tuh hilang hmmm . okaylah jangan cerita yang tuh lagi okay . nanti saya nangis :( . Ouh okay kita cerita balik pasal benda ny lagi . nanti bila saya dapat ny saya rasa saya happy sangat sebab memiliki BLACKBERRY . dan saya tak kan beli yang lain . BLACKBERRY ny smart gila . diguna untuk kaum perempuan dan kaum lelaki juga tak kira usia . hmm . nanti bila saya dapat BLACKBERRY ny nanti boleh lah saya text dengan family saya . call family saya kan . dan kalau lah best kalau saya ada future BF haha . tuh kalau ada lagi best gak . boleh text dengan dia hari hari kan :P

Insya allah kalau saya ada rezeki saya , saya akan beli BLACKBERRY ny satu dan saya akan guna SIMKAD baru dengan number baikk punya :P haha . mana tahu lepas saya GRAD dip nanti atau saya kerja or elaun saya , saya kumpul sikit sikit bila dah cukup saya akan belinya . saya akan beli guna duit saya . BLACKBERRY awak tunggu saya ya . suatu hari nanti saya akan beli awak punya . sabarlah sayangg :)


ANDA nampak tak picture BLACKBERRY kat atas tuh yang warna pink tuh . ny kalau my BFF nampak ny si ATIEN dan HUDA nampak dia suka . sebab mereka berdua OBSESSS dengan warna PINK . :p Ny kalau saya dapat yang warna pink uh dan kat belakang saya nak letak nama saya . LIYANA SAYANGG . fuhhh ya this my dream diorr .


Kedua saya mahukan jam tangan jenama GUESS !




CANTIK ! tak . cantikkan design dia sebab tuh saya suka . ny baru dia punya model jep . kalau dah beli dah pakai fuh tentu nampak sweet jep kan . pergi mana mana saya mesti nak ada jam di tangan saya . dia penting bagi saya , saya pakai jam yang murah jep sekarang ny . nanti bila dah ada duit saya akan beli nya . dan di pakai di tangan saya ny . wahh nampak sweet jep :p cehwahh demand seyh kau yana . ny kalau tali jam dia warna merah lagi nampak cantik . saya kalau pakai jam tangan warna pink,kuning,biru mesti tak kena dengan tangan saya . hmm kalau merah nampak cantik sikit . Mesti mahalkan harga dia . hmm bila lah agaknya kan :( Ha sabalah yana . mana tahu tetiba my future BF bagi present masa birthday an . nak nak pulak jam yang saya nak di hadiahkan kepada saya . pegh pegh tak saba tak saba tak saba ny haa . Insyallah kalau saya ada future BF :P hee



Ketiga pula saya nak ny Handbag Lv !



HANDBAG ! of course semua wanita nak handbag kan sebab ia kegunaan harian kan . banyak banyak jenama saya suka jenama ny . walaupun nampak macam selera orang tua an :D tapi design dia semua nampak cantik saya sukakannya . nanti bila saya dah beli dia saya akan bawa dia pergi kemana mana . dan saya akan letakkan BLACKBERRY saya di dalamnya . fuhh nampak sweet kan . saya akan beli awak okay .




Keempat saya nak CANON !




Saya dah lama idamkan awak , cuma saya tak xde duit jep untuk beli awak . akaun saya tidak mencukupi untuk beli awak dear :( hmm . sabar ye saya pasti akan beli awak .IMPIAN saya bila dah dapat awak saya akan snap gambar yang cantik cantik . dan saya akan gunakan awak untuk menyimpan memory yang terindah buat saya . saya akan gunakan awak bila saya keluar . saya akan sayang awak . saya akan jaga awak :) Insyallah satu hari nanti saya akan dapat awak jugak aminn~




dan yang Terakhir ialal TOYOTA VIOS !







Benda ny wajib saya akan beli sebab ia kegunaan harian , dia bawa saya kemana nak saya nak . benda ny akan saya beli bila saya dah tamat IJAZAH dan dapat kerja bagus . duit saya dah cukup saya akan beli nya sebelum saya guna awak saya akan beli kereta biasa jep dulu iaitu MYVI yang terbaru uh yang trademark dia LAGI BESTT haha . lagi best wohooo hahaha . lagu dia best :P .

Bila saya dapat kereta ny saya akan bawa family saya jalan jalan . dengan kereta baru saya . saya dah lama tanam impian dari saya umur 12 tahun bila saya dah besar nanti saya nak guna kereta ny . insyallah .. dan saya nak nanti saya boleh hantar mak dan ayah saya pergi check up dengan hospital hantar mak guna kereta baru ny kan dan mana tahu nanti saya boleh duduk dekat sebelah my future husband drive an . dan bila kereta dia saya pulak yang drive . wahh sweetnya . agak agak bila lah tuh kan maybe tunggu lagi 10 tahun kot baru saya dapat awak hmm . insyalllah mudah mudahan impian saya untuk dapat kereta TOYOTA VIOS ny tercapai satu hari nanti . amin ~


Ha okaylah itu saja yang saya nak kongsi dengan anda barang yang saya nak .







p/s : Tanamkan lah impian anda insyallah satu hari nanti akan dapat begitu jugak dengan saya . Insyallah amin ~

9 comments:

  1. ckp sini. hahaa. oke, huda baru bli beg dan kasut baru. ahahahaa :P

    ReplyDelete
  2. HAHAHA alaa ny y jeles ny waduh waduh :D . mesti warna pink lah tuh an :P

    ReplyDelete
  3. eh tak tak. kali ni takd terpikat dgn colour pink. sbb design yg kureng menarik. warna putih. hahahhaaaa ...

    ReplyDelete
  4. hehehe , putih nampak kemas dear :)

    ReplyDelete
  5. tu tu tu,..yang pink tu.. blckberry mine tooo.. nak jgk...uwaaaaa...kumppul duit yok.. haih.

    ReplyDelete
  6. ana : jum jum kita kumpul duit sama sama :P

    ReplyDelete
  7. yana yana .... ana ana... hahahha ^_^
    jam pink. phone pink. by the way the thing is mine oke. hahahaaa.
    perasan buat seketika ^_^

    ReplyDelete